Möjligheterna finns överallt!

Jag tror inte någon har missat att solen faktiskt visat sig i vårt avlånga land. Alla tankar på den hårda och långa vintern är som bortblåst och nu är det löparskor på. Nu ska vi ut och styrketräna!

 

För att få bra resultat av sin träning är en kombination av kondition och styrketräning som gäller. Förbränningen är som störst vid aktivering av stora muskelgrupper och pulshöjningar som överaskar kroppen kan ge oanade resultat.

 

 

Hur styrketränar man då i löpspåret? Jag har några förslag;

 

● Intervaller.

Alltså när du under en tid eller sträcka ökar tempot för att senare gå tillbaka till ursprungstempo. Ett alternativ är att jogga mellan två lyktstolpar, öka tempot och springa mellan de nästkommande två, komma ner i varv och jogga mellan två stolar och sen kommer ökningen igen. Det kommer få ditt hjärta att stärkas och dina benmuskler kommer få kämpa. Speciellt om du utmanar dig själv ytterligare och väljer att springa intervaller i backe eller i trappor.

Jag lovar, det suger riktigt i musklerna!

 

● Utfall, många kändisar kallar övningen för den perfekta rumpövningen

 

● Grodhopp, sicken pulshöjjare!

 

●Armhävningar, kan göras i princip överallt. Gräs, mossa, lövhög, så inga undanflykter!

 

●Burpees, en kombination av upphopp och armhävningar. Min favorit!

 

●Jägarvila mot lyktstolpe, ta tiden och tävla mot dig själv, eller mot dina vänner.

 

●Teränglöpning, det ojämna underlaget tränar dina reflexer, leder och musklers arbete vid exempelvis fall och andra oväntade rörelser. Var dock varsam så att du inte skadar dig.

 

●Situps/crunches, lika lätt att göra som armhävningar. Blir visserligen något mer smutsig. Men det ska ju synas att man varit ute och krigat!

 

Använd även stenar, pinnar, stockar och allt som du kan tänkas springa över. Bänkar i parken är perfekt för jämfota-upphopp, eller för dips-träning, eller för armhävningar. Trappor kan du springa i, likaså ta långa utfallssteg eller hoppa upp för.

 

Låt fantasin flöda, för möjligheterna finns överallt!

/Malin

 

ps. bilder kommer.. håll ut!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0