Älska ideellt arbete!

"Gud så skönt med en riktig genomkörare idag.. TACK och bock för det!! Blir verkligen peppad av dig som instruktör. Du gör ett strålande jobb!! God kväll!"
/Angelica


Här är en av anledningarna till varför jag älskar att vara instruktör! Att peppa andra och bli peppad tillbaka. Ge av mig själv och få dubbelt tillbaka av deltagarna. Orden värmer mitt hjärta och nästa vecka kommer jag glida in på golvet med nytt pass!

Lite mer av mig

Jag vet inte vilka rutiner du har på bloggläsandet men jag brukar i regel kika in på de bloggar jag följer två gånger om dagen. En gång vid frukost och en gång på kvällen. Det här med bloggar har blivit lite beroendeframkallande och samtidigt är det spännande att få följa en person antingen det handlar om allt möjligt, flytten till en ny stad, kloka tankar om träningsvärlden, att tappa några kilon, mode eller karriären för en ung kvinna.

Nu får du chansen att följa mig lite extra. Varje morgon runt 8.00, hela februari, kommer det publiceras ett inlägg som handlar liter mer om mig, min bakgrund, mina tankar om träning, favoritmuskel, favoritövning, bästa mellanmålstipset osv. 


Är du med mig?


Did you have a BLAST?

Runt omkring i bloggsfären börjar recensioner om NIKE:s konvent The Blast dugga tätt. Filmklipp, dagsrecensioner - både för dag 1 och 2 samt tänkvärda ord om NIKE:s tema "make yourself....". Jag väntar med spänning på fler uppdateringar och åsikter om helgen. En sak vet jag redan nu med säkerhet
- they had a BLAST!


Favoritmüsli

Att äta frukost är vitkigt! Det jag dock har "problem" med är att jag har lätt att fastna i en frukostvana och äter alltså samma frukost vecka in och vecka ut. I några veckor har jag kört på fil, ägg och färskpressad apelsinjouice. Denna vecka satsar jag bland annat på en god och nyttig müsli till den naturella yoghurten vid frukosten. Hemmagjord utan tillsatser :)


Ingredienser:

1 liter havregryn

4 dl rågflingor

1 dl hasselnötter

2 dl solroskärnor

1 dl vatten
2 msk olja
1 dl sirap
1 msk kanel
torkade aprikoser eller annan torkad frukt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200° C. Blanda havregryn, rågflingor och solroskärnor i en långpanna. Grovhacka nötterna och blanda med grynen. Blanda vatten, sirap, olja och kanel. Häll blandningen över flingorna och rör om. Rosta flingorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rör om några gånger under tiden. Hacka aprikoserna. Rör ner dem i flingblandningen och låt kallna.

"En gräsänkas matsedel"

Nu är det bara två kuddar i sängen, dom är mina. Alla saker i skåpet på toaletten är mina och stolen mittemot min vid köksbordet gapar tom. Såhär kommer verkligheten att vara nu i en veckas tid eftersom sambon är och åker skidor.

Jag gillar inte att laga mat till mig själv så jag har försökt att lyxa till det denna vecka med extra god mat som gör att jag vill laga och äta den själv.
Håll tillgodo med "en gräsänkas matsedel".

Måndag: Bakad potatis med laxröra

Tisdag: Köttfärsfyllda tortillas (s. 43 i Familjeboken 2)

Onsdag: Senapskyckling med ris (s 71 i Fina Fågeln)

Torsdag:
Sopplunch på jobbet

Fredag: Het kycklinggratäng (s. 66 i Fina Fågeln)

Oändliga möjligheter med Gymstick!

När andra besöker The Blast så har jag "kursat" på hemmaplan.

 

Idag var det utbildning på redskapet Gymstick och jag fick verkligen upp ögonen ordentligt för redskapet. Utbildaren visade på gymstickens många olika användningsområden och jag var tvungen att hämta upp hakan från golvet några gånger. Nyfiken på vad gymstick är för något? Ta kontakt med Gymstick Sverige.

 

Nöjda tjejer från HGK med utbildaren Tina Hedrén.


Avundsjuka?!

Nu i helgen är det NIKE the BLAST vilket verkar som ett höjdarkonvent om man ska tro andra bloggare. Både här och där (läs: överallt) skrivs det om eventet och tipsen för de bästa förberedelserna kan du hitta här och här.

Om jag är avundsjuk? Gissa!




Självklart skulle jag också vara där - Nike the Blast som säger "då tittade vi på världen och inspirerades av er, nu inspireras världen utav er och utav oss". Jag skulle vilja snegla på denna grymma bloggare/instruktör när Fredrik Andersson kör sin bodycombat eller gå på spinningpass och stöta ihop med sveriges största träningsbloggare. I vimlet tror jag säkert att jag skulle känna igen flera kända ansikten som också är bloggare.

Hoppas ni får en grym helg!
Någon av er som ska dit?

Fredagsmys eller fredagsfys?

..så skrev Nike Woman på Facebook förra veckan. Vilket blir det för din del?

Själv ska jag så långt från fys man kan komma ikväll. Myset står högst upp på listan då jag ägnar mig helt åt jobbet och ska åka iväg med våra underbara ungdomsledare till lägergården Gransnäs i Eksjöskogarna för en utbildningshelg i kommunikation. Själv kommer jag bara stanna en stund ikväll eftersom det är utbildning på Gymstick i morgon - fredagsfyset flyttas alltså till lördag.


Gymstickpass med Hultsfred Gymnastikklubb

Trevlig fredag!

Inspiration sökes

Tänkte jag skulle skriva något bra såhär på morgonkvisten. Hjärnan är alldeles tom och jag tittar in hos olika bloggare för att försöka få lite inspiration men icke. Ingen har uppdaterat sedan igår kväll. Det som jag dock upptäckte var att denna sköna prick bytt bloggadress.

Roligare än såhär blir det inte idag.

Vart är alla tjejer?

När jag klev in genom dörren till gymmet slogs mina luktorgan av en kroppslig odör som inte var av denna värld, månader av svett, ingrott i en äcklig tröja.. som dessutom en gymbesökare ägde och hade på sig. Jag höll tillbaka kväljningarn och letade upp en plats där lukten kändes som minst.

Jag är ingen van gymbesökare så jag tittade mig lite omkring för att spana in de fria vikterna, allt från 1 kg och upp till 20 kg fanns till mitt förfogande, det var bara att välja och vraka. Jag tittade sedan på vikter från 20 kg och uppåt var det inte så mycket som fanns kvar för runt mig var det fem biffar till killar och givetvis kör inte dom med några "mes-vikter".

Det var jag och killarna i gymmet idag. Undrar vart alla tjejer håller hus? Kanske är det just för detta med svettlukten och framförallt biffarna. För vem vill stå och pusta och frusta med 5 kg i bicepscurl när man ser svällande muskler som håller på att spräcka t-shirten på grannen?

Jag håller iallafall huvudet högt och kör mitt eget race. Om det är något jag har fått lära mig under alla år som instruktör och deltagare på gruppträningspassen är att "du gör så gott du kan", "skit i grannen och fokuser på dig själv", "i egen takt och efter egen förmåga". Orden klingar i huvudet och jag sätter igång med latsdrag, flyttar pinnen från 7:e hålet till 3:e och kör!


Tagga för gymmet

Jag har börjat att ladda inför kvällens pass på gymmet. Grym låt!

Läste i lokaltidningen att hon gästar Hultsfred den 11 mars!


Investera i dig själv!

Rubriken låter kanske klyshig men Apan har tagit detta till en helt ny nivå. Hon menar på att ett konto för kroppsliga behov är något att eftersträva och jag håller med henne. Det är ju inte varje vecka man vinner en SPA-upplevelse eller får presentkort på massage i julklapp.

Jag tycker att det oftast är när man har som minst med pengar besöket hos osteopaten/naprapaten som mest behövs eller när håret har en fruktansvärd utväxt efter gammal färg och behöver en omgång av min frisör. Eller när en session med min PT finns inte på kartan även om motivationen skulle behöva sig en boost och nya träningskläder kan bara inhandlas genom fönstershopping och önsketänkande.

Jag investerar i mig själv och öppnar därför ett nytt konto på banken, ett "må-bra-konto". 50 kr/månaden ger 600 kr efter 1 år, 100 kr/ månad ger det dubbla, osv.


Hur mycket investerar du i dig själv?
Och vad tänker du lägga de investerade pengarna på?



Torsk med chiligrädde

På begäran bjuder jag er på ett av veckans recept, håll till godo :)

4 portioner
4 points/portion (exkl. potatis)

Ingredienser:

1 pkt torsk 400 g
1 purjolök
½ tsk salt
1 dl mellangrädde
1 dl fraisch max 8 %
3 msk chilisås
tomater
hackad dill

Jag brukar göra såhär:

Sätt ugnen på 225 grader, stoppa in fisken fryst i en ugnssäker form. Sätt också på en gryta med vatten till potatis. Under tiden hackar du purjolöken, blandar till chilisåsen (grädde, fraisch och chilisås, dill) och skala potatisen, lägg i grytan och låt koka. Ta sedan ut fisken och häll av det spad som blivit när fisken tinat, strö på purjolöken, häll över såsen och sist lägger du på skivade tomater (jag brukar ta många, eftersom varma tomater är så gott). Gratinera i ugnen ca 20-35 minuter. Servera sedan med potatis och en sallad. Mums!

Vilodag

Läsarfråga: "Hur är du när du har vilodag från träningen, vill du träna eller kan du slappna av och koppla bort den? När jag ska ha vilodag slutar det alltid med att jag tar en rask promenad bara för att jag längtar efter att få röra på mig.."

Svar: När jag har vilodag så kan det hända att en och en annan promenad avverkas men i lugnare tempo och syftet är inte att träna utan att få frisk luft, tanka in dagsljus och umgås med min promenadkompis. Annars har jag verkligen vilodagar där jag unnar mig god mat, en och en annan godisbit slinker ner och jag kan med gott samvete slappa i soffan med en bra film när kvällen kommer smygande.

Jag spricker!

Avslutade söndagens inlägg med cliffhangern.. "är detta det vinnande bidraget?" ...och svaret fick jag idag!

Vinnarna presenterades idag hos tävlingsarrangören Spark i Baken och jag och min sambo fick kliva högst upp på prispallen och koras som vinnare!


Priset då? Jo det är helpension med två övernattningar på Selma SPA i samband med alla hjärtans dag. Inte nog med detta kommer Paolo Roberto och hans fru Lena leda och prata parträning samt ha ett finger med i spelet av den mat som ska serveras.

 

Jag svävar på små lätta moln och är alldeles varm innombords!

 

 

 


Modell för en dag

Läsarfråga: "Vad kostade det att vara modell för en dag?"

Svar: Att vara modell för en dag hos The Studio är helt gratis. Sminkningen och fotograferingen är helt kostnadsfri, det är när du får se resultatet ett litet bekymmer uppstår; ha-begäret smyger sig fram och pengarna i plånboken bränner. Det är nu du vill spendera och helst köpa med dig ett flertal bilder hem och det kommer kosta. När jag var modell för en dag hade The Studio ett erbjudande om 10 bilder för 1590 kr. En bild tror jag kostade runt 350-400 kr, ju fler du köpte desto billgare blev styckpriset.

Här är ett av tre ombyten som jag hade med mig vid fotograferingen

 


Rätt ska vara rätt!

Annelie rättade mig ang. Blogger BootCamp och det tackar jag för!
Blogger BootCamp är skapat av bloggare, är till för bloggare och för bloggläsare!


Vad har jag gett mig in på?

5 km som ska lufsas, springas, gås eller joggas. 4 maj är det dags för Vårruset i Växjö och med 5 andra glada tjejer kommer jag genomföra detta. Hur gick detta till? Jag som inte brukar springa har anmält mig till mitt första lopp. Genast börjar jag fundera på vad jag ska ha för målsättning inför loppet. Hur snabbt ska jag klara av 5 km? Fixar jag det på 20 minuter? 30?


Vad tror du?





Veckans mat v. 4


Måndag: Fläskfilé med soltorkade tomater samt ris och sås
(s. 7 Veckans Viktiga v.22)


Tisdag: Morotspaj
(s. 7 Veckans Viktiga v. 32)


Onsdag: Torsk med chiligrädde och potatis
(s. 89 Familjeboken 1)


Torsdag:
Kalkonschnitzel med äppechutney och couscous
(s. 91 Vardagskokboken)


Fredag: Bakad potatis med räk- och romröra
(s. 66 Familjeboken 2)

Mackor till lunch?

Läsarfråga:
"Har du tips på vad man kan ha med sig till jobbet och käka? Jag äter ju mest mackor.. blir inte så mättande och känns inte som om man vill ha med riktig mat heller, de äter vi sen när vi kommer hem från jobbet. Så tips på "mellanmål?"

Svar: Jag tycker du ska äta "riktig" lunch och för mig är det inte mackor men om du vill fortsätta äta mackor kanske det kan vara en baguette fylld med sallad, ägg, kyckling blandat i lite creme fraisch med curry och soltorkade tomater. Men för mig skulle det bli tråkigt i längden.

Jag rekommenderar starkt att du äter riktig lunch, själv har jag med mig rester från gårdagens middag. Inte alltid så kul att värma och käka men jag skulle inte klara mig på mackor. Att äta regelbundet ger blodsockret en stabil kurva och du känner dig inte så sötsugen framåt eftermiddagen när nivån är nere vid knäna. Risken med att hoppa över lunchen är att du äter mer på kvällen och tar en kaka för mycket till kaffet på eftermiddagen. Så laga middagar som räcker för matlåda dagen efter :)

Vad skulle du rekommendera?

Parträning!

Tänk vad mycket roligt man kan ha tillsammans med sin livskamrat!

Igår kväll tog jag och min sambo sista chansen och tävlade om en SPA-upplevelse, arrangerat av Spark i Baken. Uppgiften var att tillsammans med en partner gör en övning och ta ett foto (vi filmade), skicka in och så är man med i utlottningen om en upplevelse utöver det vanliga :)

 

Med redskapet Gymstick kör jag och min sambo parövning.

Han gör ett högt roddrag och jag gör en bröstpress.


Är detta det vinnande bidraget?


Spring!

Våren är snart här! Idag har solen visat sig i den lilla staden och jag har gått på grusade cykelbanor, vandrat runt på gator fria från snö och vid strandpromenaden skymtade jag brunt gräs. Snart är våren här!

 

Även att jag gillar vintern med snön och de frotsiga minusgraderna så är våren ändå något extra. Det är i vår mina löparskor och jag ska ta oss ut på sköna joggingturer och har jag lite flyt så ligger detta löparset från Adidas och väntar på mig...firar ju födelsedag snart.

Stadium ger dig ett kanonpris, 599 kr för både byxa och jacka!
Klicka hem dressen och du kommer bli den snyggaste som springer i vår!

Happenings!

Sitter och suktar efter träningspepp, inspiration och grymma klasser!
Högst upp på min önskelista står det: "en anmälan till Blogger Bootcamp"


Är du lika sugen som jag finns bl.a. detta att välja på under våren 2011:


Nike the Blast 29-30 januari -  fullbokat!
Detta är inte längre något litet minikonvent utan har under sina år på markanden expolderat. "Då tittade vi på vad som hände i världen, nu inspireras världen av er och utav oss".

Gerdahallen inspirerar
12 mars
Med instruktörer som Jari Ketola, Henrik Bramsved och Åsa Fornander m. f. bjuder Gerdahallen i Lund på en fullspäckad dag fyllt med inspiration!

Blogger Bootcamp 16-17 april
Ett konvent bara för träningsbloggare som delar träningen och bloggandet som passion. Här får man tillsammans med andra njuta av fullspäckade dagar med träningspass samt mingla och skapa nya kontakter inom bloggsfären.


Work out Åre 27-29 maj
För femte året i rad är det dags för Åre att öppna dörrarna till träningssalen och låta andra inspireras. Med presentatörer som Fredrik Andersson, Monika Björn och Fredrik Paulun kommer hela Åre att gunga!


Vad väljer du?



Ecoträning

Dagligen påminns vi om att världen inte är vad den en gång var. Jordbävningen i Haithi, översvämningarna i Australien och isande kyla från Sibirien.  Vår livsstil förstör våra barns framtid. Livsstilen gör att vår jord håller på att gå under.
När ska jag agera? När ska du agera? När ska världen agera?

Som tur är finns det många små knep som du och jag kan ta till för att ialla fall göra något, istället för att bara stå som passiva åskådare och/eller medaktivister. Till exempel kan vi träna på ett mer medvetet "ekotänkande" sätt vilket ELLE: s skribent Petra tror kommer bli en av de stora träningstrenderna 2011 som hon beskriver i det nya numret. 

Ute är inne!

Snöyra och minusgrader ena dagen, slask och några plusgrader andra dagen. Vårvarma eftermiddagar eller regniga sommardagar, friska höstdagar eller mörka novemberkvällar. Det är inte lätt att veta hur man ska klä sig och årstiderna ger oss utmaningar om och om igen. Men som det gamla uttrycket säger "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Uttrycket är hetare än någonsin då ute är inne, enligt ELLE: s skribent Petra.

Utomhusgym
Runt om i Sverige ploppar det upp utomhusgym, även i lillla Hultsfred pratas det om att anlägga ett gym ute. Bästa alternativet är ju att göra ett gym av naturmaterial eller beställa ett gym i ett material som inte rostar sönder av Svergies växlande klimat. En växande trend under 2011 om man ska tro trendspanaren.

Run for your life
Löpning är den träningsform som är en av de enklaste att ta med sig och utföra. Det jag skulle stasa på var ett par bra skor och en skön tröja i funktionellt material. Därefter är det bara att ta sig i kragen och ge sig ut! Nästan gratis, miljövänligt och en extremt bra konditionsträning.

Tycker du det är tråkigt att träna själv har Friskis och Svettis olika varianter av joggingklasser och i vår kommer också SATS att ha löpning som gruppträningsform med namnet "dynamic training for runners".

Ecoträna inne
ELLE tipsar också om spinningklasser där cyklarna har generatorer. "På ett år kan en sal med 20 spinningcyklar producera 3,6 megawatt, vilket räcker till att värma upp 72 hem!"


"Heal the world and make it a better place.
For you and for me and the entire human race
."

Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra skillnad!
Vad gör du för att vår värld ska må lite bättre?


Träning med ELLE

Igår åke jag ju som bekant till vår vackra huvudstad för lite universitetsstudier. Resan gick förhållandevis bra, bara en liten försening på 40 minuter av X2000 gjorde att jag fick spendera lite extra tid i Linköpings väntsal. Jag hade Fitness-Magazines nya tidning med mig men var inte på läshumör just förtillfället, gick istället till Pressbyrån för en liten inspektionsrunda. I deras gigantiska tidningshylla lyckades jag fastna för tidningen ELLE eftersom deras framsida hade rubriken:

Träningstrender 2011
- passen
- plaggen
- peppen


Tidningen läser jag aldrig annars då min fördom är att magasinet bara innehåller dyra kläder (ej för träning) till snoffsiga människor. Såhär i efterhand kan jag säga att jag är överbevisad. Tidningen känns lyxig och kostar bara 49 kr. En riktig magasinkänsla får jag med tidningen i handen och vid första tjuvtitten ser jag riktigt fina bilder. När jag började kika mer på innehållet är artiklarna välskrivna och jag kapitulerar.

Senaste numret av ELLE som numer ligger i min väska :)

 




Join the movment!

Tidigare i veckan skrev jag om Nikes utmaning "Make Youreself 100% Earned". Nu kommer nästa uppmaning som postas av Stadium. Under 21 dagar kommer det att finnas nya utmaningar, är du redo? Join the movment!

Tre veckor, 21 dagar, tar det att skapa en ny vana enligt Stadium och nu kan du få en extra push i ryggen. Träna lite varje dag eller slå ihop minuterna och träna istället 2-3 gånger i veckan. På Stadiums hemsida kan du under perioden följa flera kända bloggare som tillsammans med dig kommer anta denna utmaning och under 3 veckor skapa/upprätthålla en ny god vana.

Som ytterligare hjälp på traven har Stadium ett erbjudande om ett "träningspaket" där du till priset av 399 kr får en vattenflaska, ett hopprep, gummiband och en gymboll. Detta gör att du också kan träna hemma, nu finns det inga ursäkter
- join the movment!

bilden är lånad från Stadiums hemsida.



På begäran: Köttfärsås!


Recept för 6 portioner
6 propoints/portion

Ingredienser:
Blandfärs 500 g
1 stor gul lök
1 vitlök
1 msk tomatpuré
Creme fraich paprika/chili
Creme fraich max 8 %
1 köttbuljongtärning
Grillkrydda
Salt och peppar


Såhär gör du:
Hacka löken. Fräs den tillsammans med färsen. Krydda med grillkryddan. Smula ner köttbuljongstärningen (tillsätt ingen vätska!), pressa i vitlök och tillsätt tomatpurén. Rör runt och låt det små puttra någon minut. Tillsätt sedan paprika/chili fraichen och den naturella fraichen. (Här kan man avgöra hur stark man vill ha såsen, mer paprika/chili än vanlig fraich, tvärtom eller lika av båda delar)

Detta recept är himmelskt gott och kommer ursprungligen från min sambos mor.
Om jag bara fick skulle jag kunna äta detta en hel vecka, utan problem!

Perfekt tajming!

I dag bär det av till Stockholm för en snabbvisit på universitetet. Åker i 10.02 idag och kommer hem 22.04 på fredag. Det blir härliga intensiva timmar i storstaden.


Som sällskap har jag Fitness-Magazines nya nummer



Var SMART när du tränar

Jag tycker det är lite krångligt när jag ska gå direkt från jobbet till träningen.

Jag ska tala om varför.

 

Om jag är på jobbet en längre tid (som idag) har jag med mig matlådor (ibland för två omgångar), ska jag sedan ha med mig ytterligare burkar med olika slags mellanmål då kommer jag behöva en rygsäck bara för all mat som ska med. Här är lösningen på mitt problem:

 

Här kan du beställa din egen SmartShaker

Pris: 99 kr


Med denna SmartShaker kan du lätt förvara olika sorters mellanmål eftersom shakern har 3 olika fack. Nötter, proteinpulver, frukt i bitar, smoothie..

you name it!

 

Snart är det dags för födelsedag och då skriver jag denna på min önskelista :)


Måste man välja?

Igår var det måndag och för mig betyder det, varannan vecka, "dubbelpass". Först en timmas styrketräning i grupp med redskapet Gymstick, vilket jag instruerar och ytterligare en timmas instruerande av Step. Helt underbart skönt är det när dessa två timmar är avklarade men vad säger kroppen om detta?


Efter "dubbelpasset" igår skrev jag på FB i min statusrad:
"Klappar mig själv på axeln efter dubbelpass ikväll.
Härligt när adrenalinet pumpar!"



Kommentarer på mitt inlägg:

Malin H:
Läste att man inte ska styrketräna innan kondition, så får man inte ut maxad effektivitet av styrketräningen...men vad vet jag?

Malin N:
Det jag har lärt mig är att om man vill få ut mer förbränning av kondispasset kan man köra ett styrkepass innan för att få tomt på kolhydratförrådet och då få effektivare fettförbränning. Men jag misstänker att det handlar om väldigt små marginaler.

Jag: intressanta kommentarer. Själv vet jag inte vilket som är bäst för träningen men det som dock känns är när kolhydraterna töms och hjärnan inte hänger med på pass nummer två men vad gör man inte för sin förening ;)

Malin N: En banan ger en bra kolhydratkick! Förresten har jag kommit så långt ner i flyttkartongerna nu så jag har hittat boken om gympapassets uppbyggnad som du ville låna meeeen jag känner att det är något försent ;)

Helena: Och jag har läst att man ska inte styrketräna innan konditionspasset för då är det inte säkert att man orkar behålla sin hållning genom hela konditionspasset och kroppen kan bli felbelastad. Tänk så mycket idéer det finns...;)! Kör på bara Sandra, jag är impad! Själv sitter jag och äter upp julens överblivna lussekatter.

Jag: Det du skriver Helena har jag också tänkt på... hmmm..svårt det där.



Det är verkligen svårt att veta vad som är bra och mindre bra? Måste jag välja på styrka och kondition? Vad är bäst för min kropp? Efter att tankarna snurrat ett tag bestämde jag mig för att fråga en av Sveriges största träningsbloggare Therese Alvén (alias Spark i Baken)

Min fråga:
"Om man tänker sig att träna två pass på samma kväll direkt efter varandra vilket är bäst att börja med, styrkan eller konditionen? Blir det olika effekter beroende på vad man börjar med?"


Therese Alvén
alias Spark i Baken svarar:
"Hej Sandra. Börja med det du prioriterar. Du har mest kraft i början och då är det bra att träna det som är viktigast för dig."


Håller du med eller har du en annan åsikt i frågan?
Kommentera gärna!



Bananfyllda lövbiffar

4 portioner
pointsvärde: 4/portion

Ingredienser:
8 skivor lövbiff ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk olja

2 bananer
1 röd paprika
1 kuvert saffran
1 krm citronpeppar
½ tsk salt


 

Skala och mosa bananen. Kärna ur och finhacka paprikan. Blanda banan, paprika, saffran, citronpeppar och salt. Krydda köttskivorna och fördela fyllningen på dom.

 

 

Vik ihop skivorna och stek dom i oljan, ca 1½-2 minuter/sida.

 

Servera med potatis och en sallad.


Make Yourself 100 % Earned!

Nike tror inte på genvägar till en sundare och mer vältränad kropp. För att uppnå dina drömmar och få resultat krävs träning, vilja och ett jävlar anamma. Nike Women har på Facebook öppnat upp för en tävling (tror jag), där man kan anmäla sig, sätta upp mål och se om man är 100 % earned.


Min utmaning är att träna 4 pass i veckan. Vilken blir din?



Om du tror att jag klarar det, gå in och rösta nu!


"En sund och vältränad kropp kommer inte av sig själv den är förtjänad!"

Tricepsmusklerna ömmar

Yogan igår kväll var inte så skön och avslappnande till en början. Jag som gruppträningsinstruktör i föreningen fick hoppa in och "värda" lite genom att ta emot deltagarna som kom till passet, informera om avgifter och vidare anmälan för yogan. Alla deltagare var inte på plats när passet skulle starta så min uppgift var också att vänta in resterande. När jag äntligen fick gå till min plats kändes det bra igen.

När vi sitter och andas och fokuserar på det slår mig plötsligt tanken att "jag stängde inte ytterdörren". Upp igen, ut till dörren och försiktigt stänga den. Väl tillbaka på min plats, lagom till första solhälsningen irriterar jag mig på ljuset och min valda position av matta (aldeles för långt fram och vid en inbygd fläkt som blåser lite för hårt) Efter 4 solhälsningar så finner jag ett lugn, "nu är jag på yogapasset och nu är jag närvarande", var min tanke.  

Passet löpte på och jag kan inte låta bli att småkika på andra (jag vet att man inte ska göra det) eftersom jag känner ett litet ansvar gentemot deltagarna då jag helt plötsligt blev kvällens värd. Vissa har bra kontroll på sin kropp medan andra inte har det. Jag tänker för mig själv att "det är inte min uppgift att rätta till och instruera, jag är här som deltagare". Passet fortsätter...

Oj, vad många gånger vi kom upp i "hunden" och "kobran".. skönt att sträcka ut och bara få vara. Sedan "ner i plankan" och ja, efter ett antal gånger så får tricepsmusklerna sig en omgång. Idag ömmar dom rejält.

Detta var inte mitt bästa genomförda yogapass men efter avslappningen på slutet kände jag mig ändå lugn och förberedd för en ny vecka!


Veckans Mat v. 3

Måndag: Bananfyllda lövbiffar med potatis, 4 points (s. 155 Familjeboken 1)

Tisdag: Kyckling och baconsås med pasta, 4 points (s. 111 Familjeboken 1)

Onsdag: Spagetti och köttfärsås

Torsdag: Tildas fisksoppa, 3 points (s. 16 Familjeboken 1)

Fredag: Köttfärspaj med kiwi och mango, 6 points (s. 25 Familjeboken 1)

Pointsvärdet för veckans recpet inkluderar inte pastan och potatisen.

Kom ihåg att lägga till extra för det!

 

Smaklig måltid!


Comeback av Veckans Mat

Planering av mat tycker jag är A och O, speciellt viktigt var det under tiden jag var aktiv ViktVäktare och försökte nå mitt mål på 60 kg. Fortfarande är planeringen viktig hemma på Oskarsgatan eftersom jag jobbar oregelbundna tider och min sambo tvåskift. Att ha en färdig veckomeny för kommande dagar är guld värt. Att veta vad som ska handlas, tas upp på morgonen, att veta att jag kommer ha med mig en matlåda med god mat, det är ovärderligt.

Varje söndag eller måndag planerar vi tillsammans vad vi ska äta under veckan, skriver ner det, åker och handlar och vips så har vi veckan under kontroll. Nu kommer du framöver att kunna ta del av detta. Söndagar eller måndagar kommer Veckans Mat att publiceras här på Träningsväskan. En färdig veckomeny, vem tackar nej till det? Inte jag i alla fall.

Fysisk yoga

Ikväll är det äntligen dags för terminens första yogapass. Som jag längtar. En gång i veckan framöver får jag bara fokusera på att vara lugn i 75 minuter samtidigt som jag smörjer kroppens leder och övar på min rörlighet.
Det ska bli underbart!


Varm couscoussallad med kallrökt lax

Visst låter det som om en god maträtt? Jag kan säga att den är en av mina absoluta favoriter just nu. Det som ockås är så bra med maträtten är att det tar ett ögonblick att fixa till den.


För 4 portioner:

Kallrökt lax 200 g

Couscous fullkorn 2 dl

Färsk spenat 50 g

Ruccolasallad 50 g

Avokado 1 st

Morot 2 st

Rödlök 1 st

Olivolja 1½ tsk

Creme fraisch 2 dl

 

Receptet är hämtat från ViktVäktarnas kokbok "Tills Du är Mätt"
Varje portion har Propointsvärdet 10.

Såhär gör du:

Skiva rödlöken tunnt, tärna avokadon, rov morötterna grovt och strimla laxen. Skölj och repa spenat och ruccola. Koka couscousen enligt förpackningen. Tillsätt olivolja och salt samt peppar. Blanda ner salladsingedienserna i den varma coucousen.

Vid uppläggning kan du toppa med creme fraisch om du vill,
själv tycker jag inte att det behövs.

Smaklig måltid!

Bli uppdaterad!

Nu är det fixat. Det är hur enkelt som helst att följa mina uppdateringar genom att skaffa sig ett konto på Bloglovin'. Där kan du följa mig men också lägga till andra favoritbloggar som du har.

Vad väntar du på? Följ bloggen och bli uppdaterad om nya inlägg.

Gymstickutbildning i Hultsfred 29/1

Vad är Gymstick, kanske du frågar dig?

Kika in här för att bilda dig en egen uppfattning.

 

Jag tycker att Gymstick är träningsredskapet som gör styrketräningen smidigare, inga tunga vikter som ska av och på - det är bara att tajta till gummibanden.

 

Gymstick passar såväl till styrkepasset som till pilates, core eller som en station på cirkelträningen. Redskapet tar nästintill ingen plats så det är även perfekt som "hemmagym".

 

Sugen på att utbilda dig?

Kontakta Jerry Manderhjelm, 0767-64 44 09 eller [email protected]


Hoppas vi ses den 29:e

 

 

 


Dagens lunch: Fisk och skaldjurssoppa

Från Arlaköket kommer Keldas mycket goda och smakrika soppa, fisk och skaldjur.

Toppa med räkor eller kräftstjärtar samt dill eller gräslök.

 

 

En lätt och snabblagad lunch i vintertid


Dags att byta namn!

Gäddhäng och kärlekshantag byter namn till änglavingar och volanger :)





Är glaset halvfullt eller halvtomt?

Optimisten säger självklart är glaset halvfullt och jag väljer att gå på den linjen. Detta inlägg handlar om min självdiciplin, som är nästintill obefintlig på hemmaplan, gällande rebahträning för mina knän. Besöket hos sjukgymnasten gjorde jag den 16 december, 27 dagar har passerat och jag har haft hela julhelgerna på mig att träna och träna. Tror ni jag har gjort det? Precis, väldigt sällan, näst intill aldrig. Nu är det bara 18 dagar kvar tills jag ska på återbesök så mitt mål nu är att träna varje dag (jag jobbar bäst under press). Hur kan det vara så svårt att träna hemma när jag lyckas gå på flera pass i veckan?

Rehabövning med boll

 


Kärlek vid första ögonkastet?

Röhnisch har släppt sin vårkollektion och jag surfade med spänning till deras hemsida för att se vad träningsvåren 2011 hade att erbjuda i klädväg. När jag såg förstasidan blev jag besviken, mina förväntningar kanske var högt ställda men sidan fick mig inte att explodera av köplust. 

Jag brukar tycka att Röhnisch kläder är snygga och att det alltid finns något som passar men i vår tycker jag inte att det finns det inte några 10-poängare bland de funktionella träningskläderna. Eventuellt skulle jag kunna tänka mig denna topp men i en annan färg.


Däremot klickade jag mig vidare till yogaavdelningen och blev positivt överraskad. Blåa lugna toner och rosa uppiggande färger. Bara att välja och vraka.

Vill du se mer? Kika in på Röhnisch hemsida

 


Hon äger golvet!

Instruktören på aerobicpasset igår kväll kommer ut på golvet, ställer sig framför oss och fullkomligt lyser. Hon är kvinnan många avundas, snygg i allt hon tar på sig, kontrollerade rörelser och dessutom sexiga samtidigt som hon är varm och ödmjuk inför oss deltagare. En toppen kvinna med andra ord som definitivt skulle passa in i Nikes instruktörstävling.

Fitness-Magazine anordnar just en instruktörstävling tillsammans med "Nike The Blast" för instruktörer där man under en tid har fått skicka in bidrag. Några är dirketkvallificerade, valda av en jury, men fler ska dit och det är upp till oss att välja. Fram till 14 januari kan vi rösta här, så skynda dig! Välj din favorit och ge henne/honom en chans att bli Nikes top instructor 2011.

Min toppinstruktör är Sandra Andersson från Stockholm. Vem är din?


Rivstart!

Eftersom träningsvåren startade i måndags med Powerstick och Step är motivationen på topp och någon förkyldning har ännu inte hunnit drabba mig så kvällen kommer jag ägna åt träning. Dels blir det core men jag kommer också svänga loss med lite aerobic :)

Ska du träna ikväll?

Tänk vad en liten förändring kan göra

Sitter och surfar runt på nätet och kommer till Aftobladets Kropp & Hälsa. Hittar där en artikel där hur man genom aktiva val kan gå ner i vikt. För att ge dig några exempel kan du byta ut osten i kylen mot skinka eller byta bilen mot cykeln.
Läs själv och se efter om något passar dig.




Jag tittar ut genom köksfönstret och konstaterar att det snöar, mycket. Nu försöker jag intala mig själv att "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" så med lite övertalning från min sida promenerar jag till/från jobbet idag!




Appropå träningsbloggare

Sara skrev ett hett inlägg om varför träningsbloggare inte lyckas att göra karriär på sina bloggar. Jag tipasde om inlägget vid lunchtid idag, har du inte läst det? Gör det!

Läs sedan det här...

"Gemensamt har de ihärdigheten, målmedvetenheten och envisheten"

Vad är det då som gör att vi träningsbloggare inte lyckas göra karriär?

Jag tror att många träningsbloggare har bloggen som ett självuppfyllande syfte, att registrera sin träning och "skriva av sig", berätta hur det går och har gått samt vilka mål som man kämpar mot. Bloggen blir mer som en öppen dagbok, tillgänglig för alla.

Jag tror också att träningsbloggarna skriver för lika på bloggarna (de jag läser iallafall). Det är ingen som riktigt vågar sticka ut utan man följer strömmen. Inspiration hämtar man från varandra, vilket jag tror är bra, men man måste ändå våga göra en egen tolkning av det.

Sara skriver också i sitt inlägg att träning och hälsa är en mycket smalare nisch än mode och till viss del håller jag med henne men samtidigt inte. Träning och hälsa för mig är livskvalliteten jag får på fredagskvällarna framför tv:n, det tuffa aerobicpasset men även det lugna yogapasset, maten som jag lagar och äter, hur jag mår själsligt, min motivation och vilja att nå nya mål, mitt sociala umgänge. Listan kan göras ännu längre...Lägg också till andra intressen jag har så som att instruera pass, testa nya pass, kost och effekter av träningen, ViktVäktarna och... ja du ser själv, träning och hälsa kanske inte är så smalt som vi tror att det är?

Vi träningsbloggare borde nischa oss ännu mer, och det säger jag som har bloggnamnet; Träningsväskan - där allt får plats. Kanske är det så att jag skulle tjäna på att välja ut tre ämnen som jag rör mig inom som är speciellt och unikt för mig. Att satsa på bloggen och våga tro på sig själv tror jag är två saker som kommer göra att vi träningsbloggare så småningom kommer synas mer.

Avslutningsvis skulle jag vilja citera Sara som skriver

"Det som gör modebloggarna så heta är att de gör sig åtråvärda. Personliga men aldrig privata – precis som vi träningsbloggare. Många bilder – precis som vi träningsbloggare. Häftiga äventyr – precis som vi träningsbloggare. Men modebloggarna gör det med en helt annan finess. Det är inte innehållet som skiljer, det är hur det presenteras. Bloggar är precis som mat – man äter även med ögonen."







Lunchläsning

Om du har någon minut över på lunchen tycker jag verkligen att du ska läsa detta. Sara som driver bloggen Träningsglädje har skrivit om ett ämne som berör och väcker tankar och funderingar.

Vilka är dina åsikter i frågan?

På en skala mellan 1-10

Igår kväll var det ju somsagt dags för ViktVäktarna igen efter juluppehållet. Som stolt guldmedlem gick jag dit, tog av mig ytterkläder och lite till (jag tar av mig tills jag skäms) ställde mig på vågen och höll andan. Någon magisk sekund gick och vågen visade 60,3 kg. Phu! Jag andades ut, bara 0,4 kg upp över jul.
Resultatet gjorde mig överraskad och supernöjd.

Sedan var det äntligen dags för mina två gruppträningspass, de första för terminen. Jag måste bara få säga att de deltagare som var på dessa pass hade tur. Igår var det nämligen mina två bästa instruerade pass på väldigt länge!
Terminen kunde inte fått en bättre start.

Så på en skala mellan 1-10 var gårdagens upplevelser klart en 10-poängare!

Historian återupprepas

Denna snygga uppmaning kom med posten häromdagen.

"Håll ditt guldmedlemskap vid liv under 2011".

Avsändare var ViktVäktarna.

Sedan augusti 2009 har jag varit ViktVäktare och lyckats gå ner drygt 8 kg. Min aktivitet hos ViktVäktarna och självdiciplin hemma har varit skiftade under perioden av viktminskning och livsstilsförändring. För det tar på krafterna att göra en livsstilsförändring. Ibland tycker man att vågen står stilla eller att träningen är skittrist, maten smakar inte bra och inspiration för planering är som bortblåst. Då kommer veckans möte hos ViktVäktarna och vågen visar minus. Det är då jag vet vad jag kämpar för - för att förbättra min hälsa och må bra i den kropp jag skapar.

 



Efter sommaren 2010 bestämde jag mig för att ha ett tidsbestämt mål, ett datum då jag skulle ha nått min målvikt, 60 kg. Jag tyckte att viktminskningen gick lite långsamt och jag kämpade med de sista hektona. 4 oktober ställde jag mig på vågen och den visade 59,6 kg. Jag hade klarat det! Allt som jag kämpat för var i hamn. Lyckan var total!

Jag fick nu gå på jämnviktsprogram, dels för att bevisa att jag klarade av att hålla min vikt utan att räkna var enda liten sak jag stoppade i mig men också för att visa att jag har förstått vad livsstilsförändringen innebar med träning, ändrade kostvanor, planering m.m. Efter 6 veckor var programmet slut och vågen var stadig, vikten låg runt 60 kg. Nu blev jag guldmedelm.

Att vara guldmedlem innebär att jag får gå på alla möten gratis om jag håller mig inom +/- 2 kg från min målvikt. Jag får också stöd och tips samt att jag kan motivera andra och visa på resultat. Ikväll är det dags för årets första möte och jag tror inte jag kommer vara ensam. Nyårslöftena haglar om en sundare livsstil med mat, träning, sömn etc. Kul att kunna visa att ViktVäktarna är ett program som fungerar och är hållbart i längden.

 

Ikväll är det dags att se sanningen i vitögat och besöka ViktVäktarna efter juluppehållet. Det är med skräckblandad förtjusning jag går dit ikväll.

- Kom som du är, bli den du vill vara! -

 


Nu börjar 2011 på allvar

Ikväll är det premiär! Äntligen, som jag längtat. De normala rutinerna är varmt välkomna in i mitt liv igen, rutiner med mat och träning. Ikväll drar gruppträningen igång i min lokala förening, Hultsfred Gymnastikklubb. Det finns inget bättre än att ha en hel grupp med förväntansfulla deltagare framför sig som man får guida genom en timmas träning. Tillsammans kommer vi jobba stenhårt för att nå resultat och ha kul ihop!


Jag går ut hårt med att instruera två pass ikväll. Längtar!

Vill du träna med mig? Välkommen till Hagadal, Hultsfred
Kl. 19-20 Powerstick, ett styrketräningspass för hela kroppen (anmälan)
Kl. 20-21 Step, ett pass där vi gör olika stegkombinationer på en bräda

Dygnet borde ha fler timmar!

Tanken var att fixa ny musik till mitt styrkepass i morgon. Jag har haft hela julhelgen och nyårshelgen på mig men tänkte att "det gör jag sedan". Nu är det "sedan" och musiken tog längre tid än jag hade tänkt mig att fixa. Dygnet bjuder inte på fler vakna timmar nu så ny fräsch musik utlovas till v. 3.

Förresten har du något förslag på en bra låt? Mitt tema är svenska artister och än så länge har jag följande; Robyn, The Ark, September, Backyard Babies, Velvet, Tove Styrke, Swedish House Maffia, Sahara Hotnights, Mando Diao, Kent, Hoffmaestro, The Sounds, Agnes, Lars Winnerbäck och The Cardigans.
Jag behöver fler låtar så hjälp mig!



Dagens lunch: Ädelspagettigratäng

Förberedelser:
Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt på en platta på spisen.
Ställ en kastrull med vatten på plattan som du ska koka pastan i.

Dessa ingredienser behöver du:
280 g pasta

Köttfärsröra
2 gula lökar
1 tsk olja
300 nötfärs (max 10 %)
1 burk krossade tomater
1-2 msk tomatpuré
2 buljongtärningar
1 tssk oregano
½ krm kanel
1 vitlöksklyfta
1 dl riven ost (max 17%)
salt och peppar efter smak

Ostsås

3 msk vetemjöl
6 dl lättmjölk
3 msk mjukost med ädelostsmak (max 20%)
salt och peppar

Såhär gör du:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Hacka lök och fräs den tillsammans med nötfärsen i en stekpanna. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljongtärning, kryddor och pressad vitlök. Koka under lock på svag värme ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. Gör nu ostsåsen.

Vispa ut mjölet i lite av mjölken till en redning. Koka upp resten av mjölken och tillsätt redningen under omrörning. Låt koka 3-5 minuter, rör hela tiden. Rör också ner osten och smaka av med kryddor.

Bred ut hälften av ostsåsen och sedan köttfärssåsen på ett djupt ungssäkert fat. Fördela pastan i formen och häll över resten av såsen. Strö över ost och gratinera i ugn, 200 grader, i ca 20 minuter.

Personlig kommentar:

Receptet är hämtat från ViktVäktarnas kokbok "Pastaboken". Då maxprocenttal står inom parentes gäller detta för ViktVäktarrecpet men vill du kan du givetvis ha fetare ost och färs.



Denna rätt är mycket god och lätt att göra. Funkar bra som lunchlåda dagen efter.
Smaklig måltid!

Träna med vårfräscha kläder från Röhnisch

Är du som jag och tycker att ny termin = nya träningskläder? Då ska du ta dig en titt på dessa plagg från Röhnisch, snygga och fräscha till ett bra pris. Vilket fynd!

 

Kläderna hittar du hos Intersport för 550 kr.

Ät ägg

Ett av mina nyårslöften är att äta ett ägg vid frukosten, helst varje dag. Jag tycker att frukosten blir mer matig och att jag inte känner mig hungrig lika fort. Detta får belägg i Fitness-Magazines senaste nummer där Fredrik Paulún säger att

"ägget bidrar med mättnad på ett unikt sätt"


och

"ägg innehåller också oerhört mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter och antagligen känner sig kroppen av detta och blir nöjd med lite mindre mat"
.


Nu är det inte så att jag håller på att gå ner i vikt, det fixade jag 2010 (läs mer om det i min förra blogg). Det jag däremot vill är att behålla vikten och må bra. Jag tror att ägget med dess innehåll kommer få mig att känna mättnadskänsla längre och att mitt blodsocker ligger på en jämn nivå. Detta gör att jag helt enkelt skippar kakan till förmiddagsfikat och tar en frukt istället vilket gör att jag inte är lika hungrig vid lunch vilket genererar i en lagom stor portion mat.

Min frukost tidigare idag bestod av vaniljyoghhurt med

hemmagjord müsli, ett ägg och saftiga apelsinklyftor


Fredrik Paulún säger också "det bästa du kan göra är att välja omega 3-ägg eftersom dessa ger en viss mängd av fettsyrorna DHA och EPA, vilket sätter fart på förbränningen"


Nu är det bara att ta fasta på fakta och försöka fixa nyårslöftet, ett ägg om dagen...

 


Budskap!

"Jag tränar för att bli gammal".

"Att träna är som att investera pengar på banken.
Ju mer jag sätter in desto mer avkastning får jag senare".

Ungefär så löd några av budskapen på PUB:s skyltfönster på Drottninggatan i Stockholm. (har fortfarande inte någon supermobil så ingen bild på den skylten)

Det visar på ytterligare anledningar till varför träning är så viktigt, kanske en anledning man inte så ofta tänker på. Att träningen gör gott för kroppen här och nu, det vet vi. Vi håller konditionen uppe, musklerna byggs upp, vi blir friskare och piggare. Om man då tänker steget längre så blir ju hjärtat starkare vilket bl.a. förebygger hjärtsvikt. Rörligheten ökar också, vi blir smidigare och kan ta på oss strumporna själva när vi blir 80 år. Skelettet stärks vilket ger oss färre benbrott men också starkare leder som håller längre.

Klart jag vill bli gammal med dom förutsättningarna!


Borta bra men hemma bäst!

Å ena sidan håller jag fullständigt med Lars Winnerbäck som sjunger "det är så skönt att bo i Stockholm" men det ligger något i det min pappa brukar säga... "det bästa med Stockholm är vägen därifrån".

Två dagar har jag spenderat tillsammans med mamma i vår härliga huvudstad Stockholm. Resan dit var i snöns tecken och efter snörök i flera kilometer och med en medelhastighet av 70 km på E4: an så kom vi fram efter 5 timmars körning. (bildbevis på bilfärden kan ni glömma)

Den stora händelsen under dessa två dagar var The Studio där vi skulle  vara modeller för en dag och givetvis hade jag med mig träningskläder som ett av tre ombyten. Resultatet ser ni längst upp på bloggen och här





Bjuder på en "vanlig" bild också

 

Jag är mycket nöjd med besöket och rekommenderar verkligen dig att ta chansen att besöka The Studio och vara modell för en dag om du får chansen. Det var en jättekul upplevelse!



Fashion!

Med packad väska och mamma som sällskap hägrar Stockholm i två dagar.
Dels ska vi vara "modeller för en dag" men också shoppa och mysa i massor. Helt underbart!

Väskan är packad med diverse ombyten och accessoarer.





Byte!




Detta sköna och snygga underställ från Kari Traa fick jag i julklapp av sambon. Tröjan och byxorna är mjuka och elastiska och sitter finfint på kroppen. Det är bara några bekymmer, tröjans zip skaver mot halsen och dragkedjan kärvar + att byxorna är för stora.


 

Istället för att jaga runt på ett helt nytt underställ så byter jag tröjan med zipkrage mot en rundad hals och byxorna finns alldeles säkert i en mindre storlek.

 


Slösa eller spara?

Pris: 199 kr

 

Är kluven i valet om H&M: s tröja från vårkollektionen.

+ skön tröja i 100 % bomull, bra med hål för tummen, behaglig färg

- störande innerlinne som korvar sig, något stor i axelpartiet


Yoga med stil

Denna puderbeiga omlottröja i 100 % bomull kommer från H&M: s vårkollektion. Jag har själv beställt den från H&M:s webshop och ska hämta det levererade paktet på Konsum senare idag. Nu hoppas jag på bra passform så jag kan yoga med stil i vår.

 

Pris: 199 :-


BloggerBootCamp 2011

Under en tid har jag följt bloggen Spark i Baken och tidigare i höstas hittade jag ett inlägg om ett bootcamp för träningsbloggare. Direkt väcktes mitt intresse och frågan som jag ställde mig var, när kommer nästa tillfälle? 16-17 april 2011 var datumet att boka men anmälan då?

Nu är anmälan till BloggerBootCamp öppen! Jag är sugen på att åka. Eventet är skapat av träningsbloggare och är till för träningsbloggare. Jag ser detta som en möjlighet att skapa kontakter och binda nya vänskapsband.


Klasserna som kommer gå av staplen på eventet hålls av bland annat Soffan, Therese Alvén alias SparkiBaken, Åsa Fornander, Jessica Carlén och MarathonMia.

Ska du åka?

Tjuvstart

Redan innan det nya året firades in var jag på möte med en personlig tränare på mitt lokala gym och la upp planen för vårens kommande utmaning. Mitt mål är delvis att stykreträna en gång i veckan fram till majmånad. Jag kände att jag behövde lite hjälp att utforma ett program som ger mig bättre hållning, snyggare axlar och ett rumplyft samtidigt som mina rehabövningar för mitt skadade knä kan göras.
Nu väntar jag på samtalet från PT:n som säger att programet är klart!


Frågorna var många men målet var tydligt, ett utmanande pass som ger resultat.


Sanningen om Isaberg

Dagarna i Isaberg bjöd på fantastiskt väder.

 


Min skidåkning blev bättre och bättre och lunchen i värmestugan smakade fantastiskt bra


Kvällen bestod av god mat, kortspel och tv-tittande med trevligt sällskap.

 

Hur roligt det än är med skidor har mina knän sagt sitt om det alpina livet. Fick spendera sista timman i värmestugan idag med ToppHälsa som sällskap. Hittade då en liten uppiggande notis om att skidåkning är den överlägset bästa konditionsträningen och dessutom använder man sig i stort sett av alla muskelgrupper vid åkning. Och som det gamla talesättet säger...inget ont som för något gott med sig.

Sanning eller lögn?

Gårdagen i backen var underbar. Solen lyste från en klarblå himmel hela dagen. Lunchen smakade fantstiskt bra i värmestugan och skidåkningen börjar bli bättre. Kvällen bestod av mysl med god mat och trevligt sällskap, lite kortspel och lite tv-tittande.

Önsketänkande?

Ja, kanske har gårdagen varit såhär men eftersom jag inte har någon modern Iphone eller en annan mobil med Android så är detta inte någon "riktig uppdatering". Detta inlägg är ett önsketänkade och kanske är det sant. Du som läsare får vackret vänta på den verkliga uppdateringen med bilder och sanningen om Isaberg till ikväll.

Pepp!



Sett hos Ella alias ÄtaTränaKämpa

Helt underbar!

ToppHälsa

Precis vad jag behövde till bilresan idag. En fräsch tidning.

 

 

Tidningen kom för någon dag sedan med posten men jag har inte haft tid att läsa,

dock har jag bläddrat igenom den och fastnade för nedanstående övningar.

 

 

Perfekt!


Minisemester

Bilen är nästintill fullpackad, lunchen för morgondagen är lagad och understället framlagt. I morgon bär det av till Isaberg, södra Sveriges största skidanläggning, för två dagar med skidor. Härligt!

Gröna backar = mycket lätta dvs. här kan du hitta mig!

Meny för nyårsfirandet 2010

Med en underbar god trerätters middag tillsammans med underbara vänner firade jag in det nya året.

Värden för kvällen :)
Förrätten: Gratinerad hummer



Till förrätten och huvudrätten hade vi också foaccia med kalamataoliver.



Huvudrätt: Hjortfilé med potatisgratäng och portvinssås
Helt utsökt!



Dessert: Vaniljpannacotta med hallonsås



Värdinnan för kvällen :)
Till kaffet efter tolvslaget: Chokladcupcakes med krämigt chokladöverdrag


Hoppas din nyårsafton var minst lika bra!


RSS 2.0