Blivande PT svarar på läsarfråga

Läsarfråga:
Hej ! Gillar din blogg, inspererande... :)
har en akut fråga ...balen närmar sig med stormsteg, har kört mycket konditions- och ben träning under ett tag, men behöver träna rygg och bröst, dels för att det ska se så bra ut som möjligt när ja bär min klänning.. men också för ja känner behov av det i mitt tyngre arbete.. ja villl inte ha "fett" (använder fel ord men så du ska förstå) som hänger över på kläningen...

ha det bra !
/Gabriella



PT Malin, träningsväskans gästbloggare (nästan färdigutbildad) svarar:

Hej Gabriella!
Va härligt att det är bal på gång, roligt!

Som jag förstår det är det fett du vill bli av med och då är det konditionsträning gärna intervaller blandat med bra kosthållning som gäller. För att lyckas plocka bort något extra kilo måste du ligga på ett mindre intag av energi än vad du gör av med. Fortsätt att konditionsträna men trappa upp det ytterligare ett steg. Överaska kroppen med pulshöjningar blandat med styrkeövningar. Variera din träning och var noga med vad du äter. Alltså frukost, lunch, middag och 2-3 mellanmål. Att se resultat av träning kan ta sin tid så ha tålamod. Ha även i åtankte att det inte går att punktträna bort fett.

Vad det gäller träning av rygg och bröst finns det många olika övningar du kan välja bland. På gymmet finns det maskiner där du kan träna ryggen i övningar som kallas, latsdrag, chins, rodd, ryggresningar mm. De kan du också variera att utföra med antingen fria vikter eller med hjälp av maskiner. Att träna bröst rekommenderar jag armhävningar, bänkpress, och bröstpress med hantlar eller maskin. Armhävningar och ryggresningar är lätta att göra hemma eller under löprundor då det inte behövs några speciella maskiner eller vikter. En pilatesboll är ett utmäkt val av träning om du vill träna hemma på ett enkelt sätt. Var noga med att träna hela kroppen för att få igång förbränningen på bästa sätt.

Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Sarah

Det bästa i bloggen är ju när malin skriver!

2011-04-12 @ 13:13:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0