Prioritera bland alla val som finns

Som vanligt på fredagar kommer ett inlägg från Häslocoachen. Idag handlar det om prioriteringar. Du som har tusen saker på din to-do-lista eller kalendern fylld till gränsen. Läs och inspireras!

Alla ni som läser Sandras blogg, Träningsväskan, vet ju att hon för det mesta har många bollar i luften och det är den ena resan efter den andra innehållande jobb, aktiviteter och evenemang. Och visst är vi fler som har en agenda proppfylld med olika saker. Det behöver inte bara röra resor utan händelser i det vardagliga livet. Det kan vara skola, jobb, möten, renovering, träning, lämna och hämta barn, laga middag, ja precis allt. Samtidigt matas vi med alla roliga evenemang, aktiviteter och andra val som finns. Vi vill ju hinna med allt det roliga samtidigt som vi måste hinna med allt det ”vardagliga”. Detta går ju givetvis inte alltid ihop och kan istället skapa stress hos oss individer. Stress som i det långa loppet inte alls är hälsosamt.

För det första vill jag bara säga att det inte finns några måsten. Det är sant. Du väljer att städa, träna, jobba, plugga, laga mat med mera. Det är val vi gör. Så ni förstår att det är många val vi utsätts för varje dag. Så när det gäller alla dessa roliga aktiviteter och evenemang som vi vill gå på måste vi ju prioritera. Vilket vill jag helst gå på? Vilket ger mig mest? Vad händer om jag inte går? Vad är det som gör att just detta känns så viktigt för mig?

Känner du att du hinner med alla aktiviteter och mår prima ballerina är ju det kanon. Däremot om du känner att detta skapar en stress hos dig bör du fundera över vad du prioriterar högst av valen du ställs inför. Du blir ju inte en bättre människa bara för att du hinner göra fler saker. Huvudsaken är ju att vi mår bra och kan ta till vara och fokusera på dem saker som vi väljer att göra.

/Evelina, din hälsocoach

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0