Nu ska vi ut och springa!

Träningsväskans egen hälsocoach Evelina Rannemalm ger oss idag två av fyra handfasta tips på hur vi ska komma ut i löpspåret.

Trevlig läsning :)

 

Äntligen, våren är på väg och jag tror att många där ute är sugna på att få ta fram joggingskorna och springa på bar mark i den friska vårluften. Kanske är du den som aldrig sprungit innan eller springer ibland och funderar på att komma igång? Det är inte alltid tiden, lusten och orken finns där, men nu ska jag ge er två utav fyra tips för att lättare komma igång med löpningen. De två andra stegen får ni nästa vecka.


Sätta upp mål
Det första du ska göra är att sätta upp mål och delmål. Vad har du för mål? Vill du springa en viss sträcka, har du ett lopp framför dig eller vill du bara få in en joggingrutin? När du bestämt dig för ditt mål är det dags för delmålen. Är det exempelvis tre månader tills du ska springa loppet, vad har du då för mål den första veckan, första månaden osv.?

 


Planering
Andra steget är att planera. Vad krävs för att du ska uppnå målet, vilka resurser behövs och vad krävs utav dig för att du ska uppnå just ditt mål? Hur många gånger ska du springa och när ska du springa? Gör upp ett schema för att enklare få en struktur och som även håller dig påmind. Kanske behöver du också informera sambo, familj och barn om att du exempelvis inte kommer att vara hemma tisdag och torsdag mellan 18.00 och 18.30.


Tips: Tänk realistiskt! Sätt inte upp för höga mål och glöm inte delmålen. När du lyckas med delmålen ökar din självkänsla och motivation och du har lättare att nå ditt mål. Om du inte klarar delmålen se det inte som ett misslyckande utan som en lärdom och fundera över vad som gjorde att detta inträffade och hur du ska göra för att lyckas till nästa gång.


Lycka till!


Kommentarer
Postat av: linn

Hej! Det är så att jag behöver träningstips. Vad och hur ofta i veckan behöver jag träna för att gå ner så mycket som möjligt på fyra månader. Jag vill gärna gå ner 10-15 kg.

2011-03-11 @ 20:51:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0