Ge dig själv 21 dagar

Ett välkänt uttryck är att det tar tre veckor för kroppen att skaffa sig en bra vana. Nu är det tredje veckan Träningsväskans häsocoach Evelina skriver och givetvis handlar det om hur du kan behålla din motivation genom några enkla tips.


 

 

Oavsett vad vi har för mål, om det är

att komma ut i joggingspåret, bygga/stärka

muskler eller äta mer grönsaker så har vi

ofta samma önskan;

ett bibehållet beteende.

 

För att vi ska få ett bibehållande beteende

kan vi dels ta hjälp av de punkter jag skrivit

om i tidigare inlägg, men det finns även

andra viktiga punkter så som vardagsrutiner

och beteendeförändringar.

 

 

 

- Genom att få in nya vardagsrutiner kan vi byta ut gamla osunda mot nya mer hälsosamma vanor. Exempelvis inte ta om mat, gå en promenad istället för att titta på tv eller skippa kakorna i veckorna. Vardagsrutinerna flyter oftast bara på, så får du in nya vanor där, är du ett steg närmare till ett bibehållande beteende.


- Skippa att räkna kilon och fokusera på att förändra ditt beteende. Många som vill gå ner i vikt har exempelvis ett mål att kanske gå ner 5 kilo. Tänk om istället, fokusera på att få in bättre vanor som att äta sundare och bli fysiskt aktiv. På detta sätt får du in sundare vardagsrutiner som gör att du lättare får ett bibehållande beteende och når ditt mål. Låt det ta extra tid för att få ett bättre resultat. Det viktiga är inte vad vågen visar utan att vi mår bra och är friska.

 

Lycka till

/Hälsocoachen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0