Ecoträning

Dagligen påminns vi om att världen inte är vad den en gång var. Jordbävningen i Haithi, översvämningarna i Australien och isande kyla från Sibirien.  Vår livsstil förstör våra barns framtid. Livsstilen gör att vår jord håller på att gå under.
När ska jag agera? När ska du agera? När ska världen agera?

Som tur är finns det många små knep som du och jag kan ta till för att ialla fall göra något, istället för att bara stå som passiva åskådare och/eller medaktivister. Till exempel kan vi träna på ett mer medvetet "ekotänkande" sätt vilket ELLE: s skribent Petra tror kommer bli en av de stora träningstrenderna 2011 som hon beskriver i det nya numret. 

Ute är inne!

Snöyra och minusgrader ena dagen, slask och några plusgrader andra dagen. Vårvarma eftermiddagar eller regniga sommardagar, friska höstdagar eller mörka novemberkvällar. Det är inte lätt att veta hur man ska klä sig och årstiderna ger oss utmaningar om och om igen. Men som det gamla uttrycket säger "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Uttrycket är hetare än någonsin då ute är inne, enligt ELLE: s skribent Petra.

Utomhusgym
Runt om i Sverige ploppar det upp utomhusgym, även i lillla Hultsfred pratas det om att anlägga ett gym ute. Bästa alternativet är ju att göra ett gym av naturmaterial eller beställa ett gym i ett material som inte rostar sönder av Svergies växlande klimat. En växande trend under 2011 om man ska tro trendspanaren.

Run for your life
Löpning är den träningsform som är en av de enklaste att ta med sig och utföra. Det jag skulle stasa på var ett par bra skor och en skön tröja i funktionellt material. Därefter är det bara att ta sig i kragen och ge sig ut! Nästan gratis, miljövänligt och en extremt bra konditionsträning.

Tycker du det är tråkigt att träna själv har Friskis och Svettis olika varianter av joggingklasser och i vår kommer också SATS att ha löpning som gruppträningsform med namnet "dynamic training for runners".

Ecoträna inne
ELLE tipsar också om spinningklasser där cyklarna har generatorer. "På ett år kan en sal med 20 spinningcyklar producera 3,6 megawatt, vilket räcker till att värma upp 72 hem!"


"Heal the world and make it a better place.
For you and for me and the entire human race
."

Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra skillnad!
Vad gör du för att vår värld ska må lite bättre?


Kommentarer
Postat av: Jennie

Gillar inlägget! :) Finns en hel del i världen som kan förändras till det bättre. Och precis som du säger, alla kan göra något!

2011-01-26 @ 19:46:29
URL: http://www.stayfit.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0