Torsk med chiligrädde
På begäran bjuder jag er på ett av veckans recept, håll till godo :)
4 portioner
4 points/portion (exkl. potatis)
Ingredienser:
1 pkt torsk 400 g
1 purjolök
½ tsk salt
1 dl mellangrädde
1 dl fraisch max 8 %
3 msk chilisås
tomater
hackad dill
Jag brukar göra såhär:
Sätt ugnen på 225 grader, stoppa in fisken fryst i en ugnssäker form. Sätt också på en gryta med vatten till potatis. Under tiden hackar du purjolöken, blandar till chilisåsen (grädde, fraisch och chilisås, dill) och skala potatisen, lägg i grytan och låt koka. Ta sedan ut fisken och häll av det spad som blivit när fisken tinat, strö på purjolöken, häll över såsen och sist lägger du på skivade tomater (jag brukar ta många, eftersom varma tomater är så gott). Gratinera i ugnen ca 20-35 minuter. Servera sedan med potatis och en sallad. Mums!
4 portioner
4 points/portion (exkl. potatis)
Ingredienser:
1 pkt torsk 400 g
1 purjolök
½ tsk salt
1 dl mellangrädde
1 dl fraisch max 8 %
3 msk chilisås
tomater
hackad dill
Jag brukar göra såhär:
Sätt ugnen på 225 grader, stoppa in fisken fryst i en ugnssäker form. Sätt också på en gryta med vatten till potatis. Under tiden hackar du purjolöken, blandar till chilisåsen (grädde, fraisch och chilisås, dill) och skala potatisen, lägg i grytan och låt koka. Ta sedan ut fisken och häll av det spad som blivit när fisken tinat, strö på purjolöken, häll över såsen och sist lägger du på skivade tomater (jag brukar ta många, eftersom varma tomater är så gott). Gratinera i ugnen ca 20-35 minuter. Servera sedan med potatis och en sallad. Mums!
Kommentarer
Postat av: Christer
Trevlig blogg, keep up :)
Trackback