Förändra ditt beteende!

För tredje veckan i rad ger hälsocoachen Evelina oss tips och inspiration. De två senaste veckorna har handlat om hur du kan peppa dig själv att komma ut i joggingspåret. Idag får du tips på hur du kan bibehålla ditt nya beteende.


Oavsett vad vi har för mål, om det är att komma ut i joggingspåret, bygga/stärka muskler eller äta mer grönsaker så har vi ofta samma önskan; ett bibehållande beteende. För att vi ska få ett bibehållande beteende kan vi dels ta hjälp av de punkter jag skrivit om i tidigare inlägg, men det finns även andra viktiga punkter så som vardagsrutiner och beteendeförändringar.

 

 

- Genom att få in nya vardagsrutiner kan vi byta ut gamla osunda mot nya mer hälsosamma vanor. Exempelvis inte ta om mat, gå en promenad istället för att titta på tv eller skippa kakorna i veckorna. Vardagsrutinerna flyter oftast bara på, så får du in nya vanor där, är du ett steg närmare till ett bibehållande beteende.


- Skippa att räkna kilon och fokusera på att förändra ditt beteende. Många som vill gå ner i vikt har exempelvis ett mål att kanske gå ner 5 kilo. Tänk om istället, fokusera på att få in bättre vanor som att äta sundare och bli fysiskt aktiv. På detta sätt får du in sundare vardagsrutiner som gör att du lättare får ett bibehållande beteende och når ditt mål. Låt det ta extra tid för att få ett bättre resultat. Det viktiga är inte vad vågen visar utan att vi mår bra och är friska.

 

/Hälsocoachen


Kommentarer
Postat av: Stefan Nilsson

Bra inlägg. Överhuvudtaget är det bra att börja med en vana i taget.

2011-04-14 @ 08:45:42
URL: http://biggest-loser.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0